Konik Bükümü
Konik şeklinde sac bükümü 3 yada 4 toplu sac büküm makinesi ile yapılır.
Normal sac bükümünde olduğu gibi konik bükümde de bükülecek malzemenin et kalınlığı ve ölçüsünün mevcut top uzunluklarına ve kalınlıklarına uygun olması çok önemlidir. Gereğinden fazla küçük bir makinanın konik parçayı bükemeyeceği gibi gereğinden fazla büyük bir makinada konik bükümde istenilen ölçülere ulaşılamamasına sebebiyet verebilir.
Konik bükümdeki en önemli noktalardan biride silindir büküm makinesinin toplarının tek eksenli yukarı aşağı yönlü oynar olmasıdır. Konik malzemenin her bölgesine eşit güç yükünün verilmesi için topların istenilen ölçüde tek taraflı yatırılması gerekmektedir. Bunun yanında üst topun tam altında rulmanlı parça tutucunun olması gerekir.
Bu rulman malzemenin ekseninden kaymasını önleyeceği gibi parçanın eşit bükülmesin dede önemli rol oynar.
Konik bükümlerde istenilen parça iş yükünü hafifletmek için birkaç parçaya bölünebilir. Bu şekilde büküm esnasında makinan kollarına binen yük azalacağı gibi parçanın kayma olasılığı da azalır.
Konik bükümlerde düşülecek minimum çap makinanın üst top çapının 1,5 katı olmalıdır. Daha düşük dereceler verilmek istenirse makinaya yük bindireceği gibi konik parçacında bozulmasına sebep olabilir.